Jak správně koupat svého mazlíčka

- 2022-04-06-

Kartáčujte svého mazlíčka

 

Před koupelí znovu pečlivě vykartáčujte celé tělo mazlíčka, jedna strana je, aby nedošlo k zamotání a vyčesání odpadních chlupů, druhá ke kontrole, zda pes nemá trauma.

 

Potvrďte, že teplota vody

 

Před koupáním byste měli nejprve upravit teplotu vody a poté do vody vložit svého mazlíčka. Nevhodná teplota vody je vyděsí, což způsobí psychický stín strachu z koupele. Teplota vody vhodná pro domácí mazlíčky je o něco vyšší než pro lidi.

 

Opláchněte svého mazlíčka

 

Při koupání domácích mazlíčků by majitelé měli ztlumit proud vody a zakrýt sprchovou hlavici rukama. Nechte vodu protékat mezi prsty a přilnout k tělu vašeho mazlíčka, namočte chlupy a udělejte to pro vašeho mazlíčka mnohem jemnější.

 

Naneste detergent pro domácí mazlíčky

 

Vetřete prací prostředek do pěny, poté jemně poškrábejte tělo vašeho mazlíčka a rovnoměrně naneste bublinky na srst vašeho mazlíčka. Pozor ale na obličej, aby se pěna nedostala do očí nebo úst a nosu.

 

Otřete

 

Většina domácích mazlíčků se vysuší sama a poté i majitel velkým ručníkem s tlakovým sušením, které může zkrátit dobu sušení. V této době také chcete vysušit vlhkost uší, nosu, očí.

 

Vyfoukejte vlasy

 

To je velmi nutný krok, jinak mazlíčci mívají chlupy. Při fénování srsti kolem obličeje dbejte na to, aby byl objem vzduchu malý a vzdálený asi 10 centimetrů od vašeho domácího mazlíčka, abyste svého mazlíčka nevystrašili. Nefoukejte vzduch přímo do obličeje vašeho mazlíčka. Po úplném vyfénování znovu vykartáčujte.


Zástěra na sušení psích ručníků pro ženy Muži s kapsou, ručníky pro štěňata pro malé a střední psy